Wie ben ik:

Hey, ik ben Matthias Bossuyt, erkend zorgverstrekker in het domein van bandages, rolwagens, orthesen en prothesen. Ook voor (semi)orthopedische schoenen kan je bij mij terecht. Ik genoot een opleiding bij de grotere orthopedische firma’s voordat ik mij in 2004 Ortho Medica oprichtte. Ortho Medica groeide jaar na jaar uit tot de KMO die het vandaag geworden is. Samen met mijn team heb ik een voorkeur   voor het gebruik van  de betere materialen en kwaliteiten bij zowel prefab orthopedie als maatwerk orthopedie.

De voorliefde voor innovatief maatwerk is dan ook niet ver te zoeken.

Heeft u een probleem en wenst u geholpen te worden? Neem snel contact op via www.mcdb.be en maak je afspraak.

De behandelingen:

Steunzolen

Uw voeten zijn de fundamenten van het gebouw dat we ons lichaam noemen. Door correctie van de voeten lossen we niet alleen uw voetproblemen op. In veel gevallen gaan we pijn in hoger gelegen lichaamsdelen (knie, heup, rug,…) wegnemen. We maken verder een onderscheid tussen de statische en de dynamische zool. Statische zool: Deze zool gaat uw voet ondersteunen/corrigeren enkel en alleen door het zoolmateriaal zelf. Dynamische zool: Deze zool gaat de correctie/ondersteuning bieden die uw voet nodig heeft in combinatie met spieractiviteit. Hier kunnen we ook spiergroepen stimuleren die een verbetering betekenen voor de prestaties van (top)sporters.

We onderscheiden steunzolen voor kinderen, volwassenen, diabeten en topsporters. Vraag gerust meer info tijdens uw consultatie

(sport)bracing

Sporten is gezond… Dat weten we allemaal. Maar de kwaaltjes die er soms aan verbonden zijn, zijn minder aangenaam. Bij Ortho Medica hebben we een ruim gamma aan sportbracing. Ook hier geldt het gezegde: voorkomen is beter dan genezen. Maar toch kun je voor beide zaken bij ons terecht. Wij helpen je graag een blessure vermijden, maar helpen je even goed om gesteund je sport verder te zetten door middel van bracing. Naast een ruim assortiment off the shelf bandages, maken wij ook maatwerk sportbraces voor de veeleisende sporter. Dit in eigen atelier met materiaal dat voldoet aan de strengste kwaliteitsvereisten.

Vergeet niet dat je om te sporten en blessures te vermijden ook goede fundamenten nodig hebt. Je voeten zijn uitermate belangrijk om alle hoger gelegen structuren in evenwicht te brengen en te optimaliseren. Wij helpen zo je prestaties te boosten en blessures te vermijden.

Prothesen

Een amputatie na trauma of operatie is een ingrijpende gebeurtenis. Toch hoeft een amputatie geen handicap te zijn voor uw levenskwaliteit. Uw verloren lidmaat krijgt u niet terug, maar uw beweeglijkheid herwinnen en uw activiteiten hervatten, dat kan wel.
En daar willen wij u bij helpen. Want dankzij de huidige technieken en materialen kunt u de meeste van uw activiteiten hernemen. Met een goed aangemeten prothese… vergeet u dat u er één draagt.

Het geheim van een geslaagde revalidatie? Een positieve houding en een perfect passende prothese. Het is misschien wel geen wondermiddel, maar ze brengt u wel weer op de been. Zeker als u er ook helemaal voor gaat. Want dat is nog steeds de beste garantie dat u uw leven normaal verder zet.

Hoe verder u staat in uw revalidatie, hoe meer het RIZIV of uw verzekeringsmaatschappij tussenkomt voor beter materiaal. Hoe hoger uw activiteitsniveau en uithouding, hoe hoger de tussenkomst voor het gebruik van betere componenten. Ook de hernieuwingstermijn wordt beïnvloed door uw activiteitsniveau. Kom gerust vrijblijvend langs voor verdere inlichtingen.

Orthesen

Bij orthesen onderscheiden we drie grote groepen

Chronische aandoeningen, orthesen na (sport)revalidadie en de preventieve orthese

Chronische aandoening

Bij definitief verlies van een functie of blijvende last spreken we van een chronische aandoening. Ook hier kunnen wij u helpen om uw levenskwaliteit op peil te houden. Gezien de gebruiksduur hier definitief in tijd is, opteren we best voor maatwerk. Wij ondersteunen en vervangen uw verloren functie. In elk geval, wij luisteren naar uw noden en houden tijdens het fabricageproces zo veel als mogelijk rekening met uw wensen. Zo wint u uw zelfstandigheid terug. Ortho Medica maakt gebruik van de modernste technieken en zorgt er zo voor dat we onze kwaliteit zeer hoog houden. Ook speciale wensen op esthetisch vlak mogen worden doorgegeven. Ons motto is niets voor niets “bewegen is leven”.

Sportrevalidatie

Na een blessure heeft uw lichaam wat tijd nodig om zijn functie weer volledig uit te voeren. Uiteraard gaat u na een blessure of chirurgische ingreep langs bij de kinesist om de beweeglijkheid terug te winnen of spieren te versterken. Ook een brace kan u helpen om deze functie tijdelijk over te nemen of te ondersteunen. Bij Ortho Medica hebben we de voornaamste merken in voorraad: Donjoy, Bletsoe, Push, Medi, enz . Maar ook maatwerk is perfect mogelijk. In eigen atelier kunnen wij maatwerk produceren en zo perfect op uw noden inspelen.

Preventieve orthesen

contracturen kunnen optreden na CVA of andere aandoeningen. Deze contracturen kunnen worden voorkomen of gecorrigeerd door middel van een op maat gemaakte orthese. Zo wordt de natuurlijke anatomische stand behouden of wordt er beoogd om deze stand opnieuw te benaderen. Is dat nog nodig zou u zich kunnen afvragen? Zeker, en niet alleen voor het esthetische aspect. Wonden door zweet worden vermeden. De pezen, spieren en gewrichten blijven een normale bewegingsstand behouden waardoor op termijn zelfs een zekere functiewinst kan worden gerealiseerd.

Orthopedische schoenen op maat

Kunnen we u met prefab-schoenen niet helpen? In samenspraak met uw arts kunnen we overgaan naar maatwerk-schoenen die precies doen wat uw voet nodig heeft. De correctie van de ingewerkte steunzool wordt versterkt door correcties in de schoen zelf. Wees gerust, de tijd dat een orthopedische schoen er lomp en zwaar uitzag, is reeds lang verstreken. Comfort en esthetiek zijn onontbeerlijk geworden in de hedendaagse maatschappij.

Ondersteunen, verhogen en corrigeren: uw schoen behandelt uw persoonlijke klachten 100%. We luisteren naar zowel uw functionele- als esthetische eisen en spelen hier perfect op in. Hebt u een schoen gezien in de folder van een schoenenketen? Breng de folder mee en wij doen de rest.

Rolwagens en loophulpmiddelen

We vertrekken zoals steeds van het voorschrift van de arts. Afhankelijk van wat deze op het voorschrift invult, heb je recht op een rolwagen. Ook voor een 2de rolwagen of scooter  kan je bij ons terecht Opgelet: Er is enkel tussenkomst van het VSB indien het gebruik van de rolwagen definitief in tijd is. Als je dus een been breekt heeft het geen zin een rolwagen aan te vragen want je gebruikt hem maar enkele weken. Bovendien neemt de aanvraagprocedure enkele weken in beslag.

Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis mobiliteitsevaluatie

De breedte van de deuren, een trede in huis, … Ook de gebruiksduur per dag en uw sociaal leven zijn van belang. Doet u regelmatig een uitstap met familie? Een verzorgingsrolwagen steekt u zo maar niet in de koffer van uw Renault Clio. Geef dus nooit gewoon een voorschrift af aan een bandagist zonder dat deze een grondige evaluatie van de sociale en de thuissituatie heeft uitgevoerd. 

De bedoeling is natuurlijk dat u zo lang mogelijk uw zelfstandigheid binnen uw woning kan behouden. Ortho Medica komt naar u toe en bespreekt uitvoerig de noden van de gebruiker. We evalueren uw woning en uw behoeften en kijken pas dan op welke manier we u optimaal kunnen helpen. Er bestaat een tussenkomst van de mutualiteiten voor alle soorten rolstoelen. Afhankelijk van wat de huisarts op het rolstoelvoorschrift invult, komt u in aanmerking voor een type rolstoel.

Loophulpmiddelen

Loophulpmiddelen zijn er in alle maten en soorten. Afhankelijk van uw aandoening, graad van hulpbehoevendheid, thuis- en omgevings-situatie, is het ene hulpmiddel meer geschikt voor u dan de andere. Er bestaat een tussenkomst van het ziekenfonds mits voorschrift doch op sommige modellen is er een klein supplement te betalen. Wij assisteren u graag bij uw keuze.

Andere zaken waarvoor u bij ons terecht kan:

  • Bandagisterie
  • Bandagisterie is een veelgebruikte term.
  • Wat behoort nu juist tot de bandagisterie?
  • Wij helpen u graag met de verschillende disciplines binnen de bandagisterie
  • Lumbostaten (ruggordels op maat)
  • Buikgordels
  • Steunkousen voor arm en been
  • Borstprothesen
  • Breukbanden zoals liesbreukbanden
  • Stoma- en incontinentiemateriaal

Tarieven:

Voor meer info omtrent de tarieven, kan u contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier of telefonisch.